Telefontillbehör till friluftslivet

När man ska ut på camping i naturen, ut med båten eller på vandring, kan det kännas tryggt att ha med sig mobilen om något skulle inträffa. Idag finns det massor av smarta tillbehör som man kan använda vid svåra väderförhållanden eller vid tillfällen då man behöver nå omvärlden.

Nu kan man ladda mobilen i naturen

När man är på camping eller vandring, är det viktigt att ha med sig mobilen, särskilt om man är på vandring ensam och något händer. För inte så länge sedan hade man inte möjlighet att kunna ladda sin mobil. Man kan ha med sig en portabel USB-enhet, en så kallad powerbank som redan är laddad. En portabel powerbank som man kan ladda för att ge mobilen extra batteritid, har ändå en begränsad laddtid. Nu finns det ännu mer smarta alternativ som bygger på solcellsteknik! Dessa smarta laddare kan ladda fler enheter som mobiler eller USB enheter. Portabla solcellsladdare är utformade som en powerbank, eller hopvikbar enhet. De hopvikbara enheterna har laddning via USB portar och fungerar till många tekniska prylar. Några exempel på smarta kraftfulla hopvikbara solcellsladdare är Powertraveller Falcon 40, Goal Zero Nomad 28 Plus Solpanel, Powertraveller Sport 25 Solar Kit eller exempelvis Goal Zero Nomad 100 Solar Panel. Vill man istället ha en powerbank till mobilen i solcellsformat som är vattentät, kan man skaffa en Powertraveller Extreme 12000 mAh + Solcellsladdare. När man är på vandring eller camping, kan man sköta ett företag helt digitalt oavsett var man befinner sig. För att ha en effektiv försäljning och digital närvaro, kan en professionell webbyrå med unika tjänster, hjälpa till att optimera företaget digitalt.

När man är ute på camping med en husbil, kan man skaffa sig en mer större och kraftfull solcellsladdare som går att ställa upp med stativ som en Goal Zero Boulder 100 Solar Panel. Denna solcellsladdare kan ladda allt från mobiler, till förse andra större enheter med ström. Större solcellsladdare av denna modell lämpar sig just bättre för husbilscamping då den väger några kilo.

Mobiltillbehör för naturvistelse

Ett annat smart tillbehör att ha med sig på vandring och camping med tält, är vattentäta fodral som skyddar mobilen mot regn och fuktskador i naturen. En del fodral kan även flyta om det skulle vara så att man är ute till sjöss eller vid en å och tappar mobilen i vattnet. Det finns även helt vatten- och stöttåliga skal till mobilen om man hellre vill vara helt säker på att mobilen inte skadas när man är ute på äventyr. Ska man filma eller ta fina bilder på sin vandring eller camping, kan man ta med sig ett litet portabelt stativ som man kan placera mobilen i. Ett portabelt stativ kan stå på ojämna underlag för bästa vinklar av bilder och video. Dessa stativ kallas för tripods som har tre böjbara ben för valfri vinkel eller placering. Många stativ kan även förlängas till önskad höjd.