Smarta tillbehör till mobil och hem

Mobiltelefonen har blivit en allt större del av människors vardag. Många menar på att detta skulle kunna vara något negativt och att den ökade skärmtiden kommer med en hel faror. Det är visserligen sant att man bör ha kontroll över sin skärmtid, men man får inte i allt detta glömma bort alla de fantastiska sätt som mobilen kan hjälpa oss och andra i vardagen. Det finns en mängd tillbehör till mobilen som kommer att göra vardagen lättare och bidra till att vi mår bättre. Utöver mobiltelefoner har också våra hem blivit smartare och även detta öppnar upp för fantastiska möjligheter, inte minst när det kommer till omställningen till ett grönare och mer klimatsmart samhälle.

Laddboxar

De fossila bränslenas tid börjar lida mot sitt slut. Inte bara behöver vi ställa om till ett mer hållbart samhälle som släpper ut mindre koldioxid. Det är även så att de fossila bränslena bokstavligen håller på att ta slut och därför kommer att bli dyrare och dyrare att bryta och snart inte längre vara ens ett ekonomiskt hållbart alternativ. En laddbox, till exempel en Easee laddbox, är en förutsättning för alla som har elbil. Men ska man köra elbil vill man såklart att det ska vara så ekonomiskt hållbart som möjligt. En Easee laddbox laddar bilen när elen är som billigast och på så sätt kan man reducera elpriset med upp till 50 procent, om inte mer. Detta är bara ett exempel på smarta verktyg till hemmet som bidrar till den gröna omställningen.

Mobiltillbehör

Det finns en mängd olika tillbehör till mobilen som vi kan använda i vardagen som inte alla upptäckt ännu. Ett kraftfullt verktyg som kan användas även inom arbetslivet är olika typer av VR-glasögon som kan kopplas till mobilen. Genom att äntra den virtuella världen kan man bland annat ha digitala konferenser med ett mer verklighetsbaserat utseende. VR kan också användas inom undervisning, till exempel för att titta närmare på olika modeller i tre dimensioner. Ett annat tillbehör som fler borde använda är stativet. Mobiler idag har en enormt kraftfull kamera och för de som har någon typ av konstnärligt eller fotografiskt intresse är mobilstativet ett måste. Många skulle blir förbluffade när de insåg vilka fantastiska bilder och videor man kan skapa med enbart en mobil och ett stativ. Detta är också något som bör ta en plats i allt fler hem där digitala presentationer och videor blir allt viktigare inom näringsliv och undervisning.