Fototillbehör till mobilen

Den som tycker om att fotografera behöver inte vara ledsen att mobiltelefonen har tagit över den mesta bildproduktionen i våra hem. Med hjälp av smarta fototillbehör till mobilen går det att få riktigt bra bilder.

Rätt mobil

Det är säkert onödigt att poängtera, men bildkvaliteten skiljer sig mycket från mobil till mobil. Det kan också vara en stor variation i hur mycket egna inställningar man kan göra vid fotograferandet, vilket naturligtvis kan vara intressant för fotografen. Det är också viktigt hur många megapixlar din mobil kan fotografera med om du vill ha högupplösta bilder som även går att skriva ut.

Linser

För att få ut mer av mobilkameran så finns det särskilda linser att köpa som du fäster utanpå mobilen. Med dessa linser kan du ha mycket roligt, det finns linser både med fisheye, macro och vidvinkel. På CNN:s hemsida går det att läsa mer om linser till mobilkameran. De flesta linser fästs på mobilens ovankant med hjälp av en klämma.

Selfiestick

Även om selfiesticken har fått ett dåligt rykte så är det ett mycket användbart tillbehör när du fotograferar. Med hjälp av en selfiestick kan du inte bara ta bättre selfies utan även nå högre upp. På så vis kan du fotografera exempelvis mitt i ett publikhav – eller varför inte i skogen.