Tips för dig som vill skapa mobilapp

Det finns många anledningar att utveckla en app. Kanske har du en kul affärsidé som kräver en mobil applikation, eller så har du en idé om hur en app kan förenkla vissa arbetsmoment på kontoret. Oavsett anledning, är det viktigt att tänka igenom tre saker: vem ska använda appen, varför ska de använda appen och vem ska skapa appen?

Tänk noga igenom syftet

Det finns mycket att tänka på och besluta om när det kommer till apputveckling. Det absolut viktigaste att fundera över är vilket problem appen ska lösa, eller vilken tjänst den ska utföra. Det finns inget som är så tråkigt som att ladda ned en app som gör vardagen eller arbetet krångligare, snarare än tvärtom. Se till att appen gör nytta!

Hur appen sedan designas beror mycket på vem som ska använda den. Så klart måste man därför även fundera på om appen ska användas internt inom företaget eller av kunder.

Välj rätt samarbetspartner

För dig som inte utvecklar appar själv är det viktigt att välja rätt samarbetspartner för din app. Är det så att du eller ditt företag behöver anlita en apputvecklare, men samtidigt behöver hjälp med andra tekniska aspekter såsom en digital strategi och mobilanpassad hemsida (extern, intern eller kanske båda)? Då kan det vara bra att se om inte samarbetspartnern faktiskt kan hjälpa till med alla dessa bitar. Det är enklare, billigare och oftast mer effektivt att hålla sina samarbetspartners till ett minimum, oavsett om du agerar som privatperson eller företag.

Hittar du ett företag som har meriter i apputveckling, webbutveckling, teknisk konsultation och kanske SEO-expertis så varför inte tänka långsiktigt och välja den som kan alla dessa bitar? Visar sig samarbetet gå bra i första projektet kan du anlita dem för nästa tekniska expansion och slippa huvudvärken och tiden det tar att leta fram en ny teknisk samarbetspartner. Satsa på en helhetsleverantör helt enkelt.