Olika sorters mobilskal

En del personer vill ha plånboksfodral, andra vill ha enkla plastskal och vissa vill ha färgglada designskal. När du väl har vant dig vid en viss typ av mobilskal så är det svårt att tänka sig något annat.

Mobilskal för minimalisten

Det vanligaste skalet på marknaden är förmodligen ett enkelt mobilskal av hård- eller mjukplast som man trär på mobilens baksida. De kan variera mycket i pris, och tillverkas i stor skala som budgetprodukter som säljs på internet. Du kan också hitta väldesignade mobilskal med smarta funktioner och extravaganta material som passar till din mobil. Ska du köpa mobilskal på internet kan det vara bra att läsa konsumentverkets köpguider först.

Klassiskt plånboksfodral en bra kombination

Den som vill slippa gå runt med både plånbok och mobiltelefon brukar tycka om plånboksfodralet. Det är en kombinerad plånbok och mobilfodral som ofta har plats för några kreditkort. Plånboksfodralet är ofta gjort av äkta eller syntetiskt läder och öppnas som en bok. Vissa modeller är gjorda så att de även kan fungera som ett mobilställ, vilket är praktiskt exempelvis när du vill se på film.

Andra varianter av mobilskal

På marknaden förekommer det även andra typer av mobilskal. Ett exempel är så kallade bumpers som endast täcker kanterna på mobilen. Som namnet antyder är det väldigt effektivt för att dämpa stötar vid ett eventuellt fall. Om du har ett arbete som kräver stöttålig utrustning, är ett slitstarkt mobilskal med bumpers att föredra. Det finns även heltäckande mobilskal som går både på fram- och baksidan av mobilen. Det skyddar effektivt mot väta och kan vara bra exempelvis till barn som tycker om att använda mobilen vid köksbordet.

Tips – tänk på detta

När du köper ett mobilskal eller mobilfodral är det viktigt att tänka på åtkomligheten till knappar och uttag. Vissa mobilskal har luckor exempelvis för sim-kort, medan andra inte har det.