Välj hörlurar efter livsstil

Många behöver inte mer än de medföljande hörlurarna när de köper en mobiltelefon, men för andra kan det vara svårt att nöja sig med enbart dessa. Det kan dock kosta en del med nya hörlurar och man bör därför först ta en titt på sin livsstil och vilka behov och önskemål man kan ha på sina nya hörlurar, innan man köper dem. Det finns såklart inte några hörlurar som passar perfekt för alla, och ska man bara köpa ett par så är det värt att kolla in lite olika sorters hörlurar och kanske höra sig för med likasinnade vänner för att få en uppfattning om för- och nackdelar. Det skadar aldrig med en hjälpande hand inför hörlursjakten, och därför kommer några förslag på olika sorters modeller längre ner.

Trådlöst passar de flesta

Oavsett vilka aktiviteter man utför och hur man än använder sin mobil, så är trådlösa hörlurar ett smidigt alternativ för de flesta. Man slipper hoptrasslade sladdar och onödiga begränsningar om man vill lägga ifrån sig mobiltelefonen men fortsätta lyssna i hörlurarna. Planerar man att köpa begagnade ipads och därmed vara snällare mot miljön samtidigt som man får en bra ipad, så ska man även dubbelkolla att de nya hörlurarna passar lika bra till ipaden som till mobilen. Det finns olika sorters trådlösa hörlurar, och vilka man bör välja beror till stor del på hur ens vardag och intressen ser ut.

För aktiva och idrottsutövande personer

Här är det viktigt att man väljer ett par hörlurar som verkligen sitter stadigt på plats. Därutöver kan det även vara bra att ha hörlurar som, trots att de är trådlösa, är sammanlänkade i ett band som läggs bakom nacken. På så vis blir man inte av med en hörlur om den skulle falla ur någon gång på löprundan. Man bör även kolla så att hörlurarna har mikrofon och hur enkelt det är att ta emot samtal. Batteritiden bör även prioriteras då de inte används hemma. För den sportutövande finns det många sportprylar till mobilen som kan underlätta träningen.

För affärer och många samtal

Sitter man i många och långa affärssamtal under dagen är det ytterst viktigt att man har ett par ergonomiska hörlurar, som sitter bra på eller i öronen. Här är givetvis preferenserna väldigt individuella och det lönar sig att lägga lite mer pengar på hörlurarna om de används frekvent. Ett klassiskt headset eller större hörlurar som sitter ovanpå öronen kan lämpa sig väl på kontoret. Har man eget kontor med mindre stök, kan ett headset till endast ena örat vara bekvämt. Brusreducerande hörlurar kan vara viktigt för många syften, men är man ofta på språng och behöver ta viktiga affärssamtal ute så bör detta prioriteras.

För musikälskaren

Här uppskattar många större hörlurar som omsluter örat och stänger ute annat ljud. Det är dock inte alltid nödvändigt med mikrofon. Brusreducerande egenskaper bör eftersträvas så man kan njuta av musiken till fullo oavsett om man sitter på flyget eller i vardagsrummet.

Att hitta rätt hörlurar kan kännas lite som att leta i en djungel, med förhoppningsvis ger ovan nämnda varianter lite hjälp på vägen.